Crapul Koi are nevoie de ingrijire si hranire diferita în fiecare sezon. Primăvara, de exemplu, trebuie acordata o atenţie suplimentară la temperatura apei, deoarece este important ca aceasta să nu fluctueze prea mult.
Iarna trebuie avut grija sa nu inghete intreaga suprafata a apei, iar daca doriti sa mentineti o temperetura la care crapii sa se hraneasca (minim 11 grade Celsius) puteti folosi un incalzitor. Pentru prevenirea inghetarii apei este utila si o pompa de aer.

In anotimpul cald trebuie hraniti de trei ori pe zi cu furaj care sa contina minim 35% proteina, iar in anotimpul rece limitam tainurile la 5 pe saptamana, iar proteina sa nu depaseasca 25%.
Periodic este bine sa primesca vegetale si chiar fructe. Ei pot consuma până la 2% din greutatea lor corporală.

Suplimenti nutritivi
Carotenul si spirulina, de exemplu, influenteaza pigmentarea Koi. Oferirea unor condiţii bune de trai va ajuta la dezvoltarea pigmentilor de culoare, iar Crapii Koi care nu sunt bine ingrijiti sunt trădati de coloritul săracacios.
Unii suplimenti alimentari contribuie la imbunatatirea digestiei si pot ajuta la imbunatatirea imunitatii, mai ales daca contin vitaminele şi oligoelementele esenţiale.
Fitoplanctonul verde ajută la dezvoltarea de nuante puternice de rosu si galben; pigmentul negru este accentuat în apa dură care are un nivel al pH-ului de 7.5 – 8.5. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că schimbarea pH-ul poate influenta continutul de amoniac şi nitriţi.

Depozitarea furajelor
Suntem tentati sa cumparam hrana vrac, fiind mai ieftina, insa daca nu consumati intreaga cantitate intr-un sezon, economia se poate transforma in pierdere.
Daca nu aveti loc in frigider, depozitati furajele intr-un loc racoros, intunecat si uscat.
Luati in calcul daca merita sa afectati sanatatea pestilor oferidu-le hrana alterata, toxica sau care nu asigura necesarul de proteina.
Daca ati constatat deteriorarea calitatii furajului este de preferat ca pestii sa posteasca a zi-doua pana reusiti sa cumparati hrana corespunzatoare.

Protejarea de pradatori
Poti fi surprins să constati la un moment dat ca numărul de peşti s-a diminuat. Este posibil ca animale de pradă se se fi ospatat cu principalul tau decor din gradina.
În funcţie de zona în care locuiesti, te poti trezi la iaz cu starci, pescarusi, rate salbatice, vidre, si alti rapitori. Există mai multe moduri de a proteja pestii din iaz.

– aspersoarele cu senzori de mişcare imprastie perdele de apa la aparitia vietatilor nedorite.
– plasa de protectie este eficienta, daca puteti trece peste aspectul inestetic.
– un caine bun de asemenea poate alunga orice intrus.

Anunțuri